Genetica Saaten Union România la cereale păioase - performanţă, stabilitate, adaptabilite!

Genetica Saaten Union România la cereale păioase - performanţă, stabilitate, adaptabilite!

Schimbările din agricultură sunt frecvente, impuse atât de evoluţia climatică cât şi de legislaţie. Fermele trebuie să se adapteze la noile condiţii şi să răspundă prin integrarea de noi practici, controlul costurilor şi utilizarea de soiuri performante şi adaptate condiţiilor locale de cultură.  Căutarea soluţiilor nu este doar responsabilitatea fermelor ci şi a furnizorilor de inputuri, iar Saaten Union România, ca şi companie de seminţe, răspunde acestor căutări cu genetică bogată şi completă de soiuri adaptate nevoilor tot mai diversificate.

Vă prezentăm câteva soiuri nou introduse în portofoliul Saaten Union România, la orz şi grâu de toamnă, pe care le dezvoltăm şi le comercializăm începând cu campania 2024/2025.

Saaten Union România este principalul jucător pe piaţa de orz de toamnă, având cele mai cultivate soiuri din ţară! Toţi fermierii cunosc deja soiurile SU ELLEN, SU LAURIELLE şi JAKUBUS! Continuăm să aducem în cultură cele mai mai bune soiuri şi astăzi vi-l prezentăm pe SU MIDNIGHT!

SU MIDNIGHT – orz de toamnă, semitimpuriu

RANDAMENT şi CALITATE!

  • Cu pai stabil, sănătos și rezistent, SU MIDNIGHT impresionează nu numai prin planta SU MIDNIGHT! robustă, ci și prin nivelul său ridicat de producție!
  • Prezintă rezistenţă la virusul mozaicului galben al orzului - BaMMV, tulpinile 1 si 2
  • Soi nou înregistrat, cu un pachet fitosanitar îmbunătăţit, în special toleranţa la făinare
  • Randament foarte bun la calibrare, sita >2.2 mm
  • Combinaţie excepţională de randament şi calitate!

Pe lângă orz, Saaten Union şi-a câştigat un loc fruntaş in topul furnizorilor de soiuri de grâu de toamnă, venind către fermieri cu genetică performantă, adaptată condiţiilor de cultură din ţara noastră. Soiurile noastre combină capacitatea de producţie foarte bună şi constantă cu calităţi panificabile, fiind o primă opţiune eficientă şi profitabilă pentru cultura de grâu de toamnă în orice fermă. Avem soiurile consacrate ca PAPILLON, KATARINA, Tika Taka şi venim cu noutăţi, îmbunătăţite din punct de vedere al constanţei producţiilor şi adaptabilităţii la diferite tipuri de sol şi tehnologii de cultură.

SU MOUSQUETON – grâu de toamnă, semitimpuriu

RANDAMENT STABIL!

Soi de grâu nou înegistrat, cu capacitate foarte bună de producţie şi stabilitate în rezultate!

SU MOUSQUETON completează portofoliul Saaten Union România de soiuri de grâu aristate, semitimpurii!

  • SU MOUSQUETON este pretabil unei perioade mai lungi de semănat, atunci când condiţiile meteo nu ne permit respectarea perioadei optime de semănat, acest soi poate fi semănat până la finalul lunii noiembrie, bineînţeles cu ajustarea normei de semănat.
  • Are o dezvoltare rapidă în primele faze de vegetaţie, cu capacitate foarte bună de înfrăţire!
  • SU MOUSQUETON are plasticitate ecologică foarte bună şi un pachet îmbunătăţit de toleranţe faţă de cele mai importante boli foliare, în special Septoria şi făinare.

Aceste soiuri noi sunt rezultatul inovaţiei şi evoluţiei programului de cercetare pentru cereale păioase şi reprezintă soluţii concrete, la îndemâna tuturor fermierilor pentru cultivare. Scopul nostru principal este furnizarea de soiuri care să mulţumească fermierii prin producţiile obţinute şi consolidarea încrederii lor în Saaten Union ca partener principal de colaborare pentru achiziţia de seminţe certificate. Ameliorăm pentru viitor şi construim relaţii sănătoase, de lungă durată, avatajoase pentru partenerii noştri, fermierii!

Cultivaţi cu încredere soiurile de orz şi grâu de toamnă marca Saaten Union!

Alina Volintiru – PM cereale şi leguminoase