SAATEN-UNION: Ameliorarea este baza!

Trăim într-o perioadă a diminuării resurselor, a schimbărilor climatice, a necesitații de a hrăni o populație mondială în continuă creștere și a cultivării pe suprafețe tot mai mari a resurselor regenerabile. În aceste condiții, activitatea de creștere a plantelor a devenit una de maximă prioritate.

SAATEN-UNION GmbH a fost fondată în 1965 prin asocierea a șapte întreprinderi mijlocii din domeniul producerii plantelor, cu mai mult de 100 de ani de experiență în spate. Compania noastră pune la dispoziția tuturor zonelor agricole din Europa semințe și soiuri sănătoase și eficiente energetic. Secretul succesului nostru se bazează pe experiență noastră practică, poziția de lider în tehnologie și pe gama genetică, de neegalat, ce cuprinde mai mult de 40 de soiuri de cereale.

Schimbul de know-how înseamnă mai mult know-how
SAATEN-UNION deține atât culturi generice, cât și o vastă varietate de soiuri special adaptate la anumite regiuni. Compania noastră preia know-how din cele mai diverse domenii și le combină eficient. De asemenea, sunt folosite ultimele descoperiri din genetica modernă pentru a realiza o rotație a culturilor extinsă și durabilă. Partenerii SAATEN-UNION sunt bine cunoscuți pentru inovațiile lor în reproducerea plantelor, cum ar fi dezvoltarea unor soiuri și hibrizi robuste sau dezvoltarea unor soiuri rezistente climatic pentru latitudinile europene.

Strategia SAATEN-UNION este de a se concentra la fiecare stație de reproducție pe câteva soiuri intens tratate. Rapița, mazărea, precum și soiuri standard sau hibride de secară sunt crescute și tratate împreună, în cooperare cu parteneri speciali și în propriile noastre companii asociate.

Biotehnologia pentru femieri, consumatori și mediu
Creșterea/Ameliorarea plantelor și tehnologia asociată acestei activități, cum ar fi haploid dublu sau selecția marker, sunt printre cele mai importante tehnologii cheie ale zilelor nostre. Ceea ce este important este beneficiul adus fermierului și consumatorului, pe premisele unei producții sustenabile. Scopul nostru este să obținem, cu ajutorul noilor tehnologii, randamente și mai mari pentru culturi, soiuri mai sanatoare și de o calitate mai bună. SAATEN-UNION dispune în prezent de unul dintre cele mai mari și mai avansate laboratoare biotehnnice pentru ameliorarea culturilor din Germania, fiind bine echipată pentru viitor.

De la profesioniști pentru profesioniști
Partenerii SAATEN-UNION sunt la rândul lor implicați activ în agricultură. Rezultatul experienței lor practice, de zi cu zi, îl reprezintă dezvoltarea soiurilor ce îndeplinesc cele mai înalte așteptări pentru agricultură. O rețea de testare, unică la nivel european, este disponibilă amelioratorilor SAATEN-UNION pentru a-i sprijini să ofere un soi potrivit pentru orice condiții de creștere a plantelor.

Prezenți în toată Europa
La SAATEN-UNION politica variată, orientarea către client și comunicarea cu acesta sunt toate cuprinse în cadrul unei singure companii. Un manager de produs inovator optimizează dezvoltarea soiurilor și servește ca o legătură între ameliorare și marketing. În Germania, avem 14 experți agricoli, ce lucrează ca și consultanți pentru noi, și 30 de fermieri ce servesc drept consilieri speciali pentru colegii fermieri din localitatea lor.
În Europa SAATEN-UNION are opt filiale- câte una în Marea Britanie, Franța, Republica Ceha, Polonia, România, Ungaria, Rusia- iar din 2009 în Ucraina, activa ca un brand umbrelă. În alte țări avem încheiate acorduri de vânzări în colaborare cu diverse companii. Avem, de asemenea, o colaborare de vânzări cu RAPOOL Ring GmbH și filialele sale. Există un acord de vânzări pentru soiurile oferite de HYBRO Saatzucht GmbH & Co. KG. Toate acestea au avut o contribuție importantă în consolidarea poziției SAATEN-UNION pe piață semințelor.
Grupul SAATEN-UNION cuprinde 780 de angajați în Europa, dintre care 70 lucrează în sediul nostru din Isernhagen, Germania. Datorită structurii descentralizate, compania este capabilă să dezvolte piețe locale, folosind know-howul fiecărui partener. Dezvoltarea dinamică a vânzărilor pe toate piețele europene ne demonstrează că acesta este conceptul corect.

Logo-ul nostru ,,Züchtung ist Zukunft'' (Ameliorăm​ pentru viitor), este strategia noastră, deoarece semințele reprezintă elementele de bază pentru furnizarea către consumatori a unei varietăți de alimente sănătoase și resurse regenerabile. Vrem să ne aducem contribuția în modelarea viitorului într-un mod responsabil și durabil. Lucrăm astăzi la soiurile de mâine.