Acasă / KATARINA
Sorten-icon Cauta varietati
Calitate :



Maturitate :





Contacte
Cataloage
Catalog SUR Primavara 2024
Catalog SUR Primavara 2024
Catalog de toamna 2023
Catalog de toamna 2023
Catalog Primavara 2023 for web
Catalog Primavara 2023 for web
22 - Catalog Toamna
22 - Catalog Toamna
Catalog SUR Primavara 2022(1)
Catalog SUR Primavara 2022(1)
Flyer Viterra
Flyer Viterra
Catalog Hy Seed Romania
Catalog Hy Seed Romania
toate cataloagele
  • • Clasa de panificație A2.
  • • Soi de grâu nearistat, timpuriu, cu o vigoare foarte bună la răsărire mai ales în prima perioadă de vegetație.
  • • Toleranță bună la bolile spicului - în special Fusarium.
  • • Calități bune de panificație cu un conținut de proteină de peste 13%.

Rezistență remarcabilă la secetă

RECOMANDARI TEHNICE
  • Soiul este recomandat în zona de favorabilitate pentru cultura grâului de toamnă din zona de sud, sud-vest și sud-est (în special în zona Dobrogei dar și în Moldova).
• Se pretează pentru semănat în epoca optimă (1-15 octombrie).
• Cantitatea de sămânță recomandată în condiții optime 360-380 b.g. /m2 ce oferă o densitate medie la recoltat de peste 700 spice/m2.
Kurzprofil
---- = foate slab / timpuriu / mic, ++++ = foate bun / tardiv / mare 
Descriere generală
- - - - - - - - - - 0 + + + + + + + + + +
productie
potential bun de productie in zonele din S-E Romaniei
Toleranţă la secetă
mare
Toleranţă la iernat
mare
precocitatea
3
greutatea hectolitrică
7
calitate de panificaţie
7
Gluten Index
6
Fuzarioza spicului
8
Septorioza frunzelor
5
Descriere generală
- - - - - - - - - - 0 + + + + + + + + + +
---- = foate slab / timpuriu / mic, ++++ = foate bun / tardiv / mare
apariţia spicului
--
precocitatea
--
Toleranţă la iernat
mare
Toleranţă la secetă
mare

structura producţiei
spic / m² (Densitatea plantelor)
++
Număr de boabe pe spic
++
productie
potential bun de productie in zonele din S-E Romaniei
MMB
++

Calitate de panificaţie
greutatea hectolitrică
++
calitate de panificaţie
++
cifra de cadere
+
Valoarea de sedimentare
+
Gluten Index
+
Randament făina
+
Perioada de semănat
Începând cu cea de-a doua decadă a lunii septembrie până la începutul lunii noiembrie
Cantitatea de sămanţă
360-380 b.g. /mp
Talia plantelor
mică - medie
Rezistenţă la cădere
++++

Rezistenţă la boli
făinare
+
Fuzarioza spicului
+++
Rugina brună a grâului
++
Uscarea frunzelor
+
Septorioza frunzelor
0
Rugina galbenă a grâului
++
Fungicide pentru cultivarea intensivă
la avertizare
Informatiile tehnice din acest document sunt cu caracter general si pot diferi in functie de manifestarea rezistentei, conditiile climatice, de cultivare etc.
Pe scurt despre cookie-uri

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și reclamele, pentru a oferi funcții de social media și pentru a analiza traficul către site-ul nostru. De asemenea, împărtășim informații despre utilizarea de către dvs. a site-ului nostru cu partenerii noștri de rețele sociale, de publicitate și de analiză. Partenerii noștri pot combina aceste informații cu alte date pe care le-ați furnizat sau pe care le-au colectat în timpul utilizării serviciilor.



mai multe detalii


„Cookie-urile sunt fișiere text mici folosite de site-uri web pentru a face experiența utilizatorului mai eficientă. Prin lege, putem stoca cookie-uri pe dispozitivul dumneavoastră dacă acestea sunt strict necesare pentru funcționarea acestui site. Pentru toate celelalte tipuri de cookie-uri avem nevoie de permisiunea dvs.Vă puteți modifica sau retrage consimțământul în orice moment din declarația privind cookie-urile de pe site-ul nostru. Aflați mai multe despre cine suntem, cum ne puteți contacta și cum procesăm datele personale în Politica noastră de confidențialitate.

închide
Setări individuale ale cookie-urilor
Cookie-urile necesare sunt module cookie care sunt necesare pentru funcționarea unui site web.

Cookie-urile neesențiale sunt toate modulele cookie care nu sunt strict necesare pentru funcționarea site-ului web și sunt utilizate în mod special pentru a colecta datele personale ale utilizatorilor prin analize, reclame sau alt conținut încorporat.

Google Analytics

Companie
Google LLC
Descriere
Cookie de la Google, folosit pentru analize ale site-ului web. Conține date statistice generale despre modul în care vizitatorii folosesc site-ul web.
Cookie-Nume
Timp de rulare
24h
Politica de confidentialitate
https://policies.google.com/privacy?hl=en


închide