Sorten-icon Cauta varietati

Calitate :


Maturitate :

Arata varietatile
Contacte
Cataloage
Catalog Hy Seed Romania_2016
Catalog Serbia 2018
Catalog Primavara 2019
toate cataloagele

Informatii despre produse

Grâu de toamnă
Informaţii despre varietate: Vedere actuală Detalii

KATARINA A2


  • • Clasa de panificație A2.
  • • Soi de grâu nearistat, timpuriu, cu o vigoare foarte bună la răsărire mai ales în prima perioadă de vegetație.
  • • Toleranță bună la bolile spicului - în special Fusarium.
  • • Calități bune de panificație cu un conținut de proteină de peste 13%.
Rezistență remarcabilă la secetă
RECOMANDARI TEHNICE
  • Soiul este recomandat în zona de favorabilitate pentru cultura grâului de toamnă din zona de sud, sud-vest și sud-est (în special în zona Dobrogei dar și în Moldova).
• Se pretează pentru semănat în epoca optimă (1-15 octombrie).
• Cantitatea de sămânță recomandată în condiții optime 400-500 b.g. /m2 ce oferă o densitate medie la recoltat de peste 650 spice/m2.

Kurzprofil
---- = foate slab / timpuriu / mic, ++++ = foate bun / tardiv / mare 

 Descriere generală
- - - - - - - - - - 0 + + + + + + + + + +


productie
potential bun de productie in zonele din S-E Romaniei
Toleranţă la secetă
mare
Toleranţă la iernat
mare
precocitatea
greutatea hectolitrică
calitate de panificaţie
Gluten Index
Fuzarioza spicului
Septorioza frunzelor

 Descriere generală
- - - - - - - - - - 0 + + + + + + + + + +

---- = foate slab / timpuriu / mic, ++++ = foate bun / tardiv / mare

apariţia spicului
precocitatea
Toleranţă la iernat
mare
Toleranţă la secetă
mare

structura producţiei
spice/ m² (Densitatea plantelor)
Număr de boabe pe spic
productie
potential bun de productie in zonele din S-E Romaniei
MMB

Calitate de panificaţie
greutatea hectolitrică
calitate de panificaţie
cifra de cadere
Valoarea de sedimentare

Gluten Index
Randament făina
Perioada de semănat
Începând cu cea de-a doua decadă a lunii septembrie până la începutul lunii noiembrie
Cantitatea de sămanţă
350 - 400 b.g. /mp
Talia plantelor
mică - medie
Rezistenţă la cădere

Rezistenţă la boli
făinare
Fuzarioza spicului
Rugina brună a grâului
Uscarea frunzelor

Septorioza frunzelor
Rugina galbenă a grâului
Fungicide pentru cultivarea intensivă
la avertizare

Informatiile tehnice din acest document sunt cu caracter general si pot diferi in functie de manifestarea rezistentei, conditiile climatice, de cultivare etc.