Acasă / KATARINA
						 Cauta varietati
			Cauta varietati
			Cataloage
									- • Clasa de panificație A2.
- • Soi de grâu nearistat, timpuriu, cu o vigoare foarte bună la răsărire mai ales în prima perioadă de vegetație.
- • Toleranță bună la bolile spicului - în special Fusarium.
- • Calități bune de panificație cu un conținut de proteină de peste 13%.
Rezistență remarcabilă la secetă
RECOMANDARI TEHNICE
- Soiul este recomandat în zona de favorabilitate pentru cultura grâului de toamnă din zona de sud, sud-vest și sud-est (în special în zona Dobrogei dar și în Moldova).
• Se pretează pentru semănat în epoca optimă (1-15 octombrie).
• Cantitatea de sămânță recomandată în condiții optime 360-380 b.g. /m2 ce oferă o densitate medie la recoltat de peste 700 spice/m2.
• Cantitatea de sămânță recomandată în condiții optime 360-380 b.g. /m2 ce oferă o densitate medie la recoltat de peste 700 spice/m2.
						Descriere generală
					
					| - - - - | - - - | - - | - | 0 | + | + + | + + + | + + + + | 
									productie 
								
							
							potential bun de productie in zonele din S-E Romaniei 
						
					
									Toleranţă la secetă 
								
							
							mare 
						
					
									Toleranţă la iernat 
								
							
							mare 
						
					
									precocitatea 
								
							
									greutatea hectolitrică 
								
							
									calitate de panificaţie 
								
							
									Gluten Index 
								
							
									Fuzarioza spicului 
								
							
									Septorioza frunzelor 
								
							
						Descriere generală
					
					| - - - - | - - - | - - | - | 0 | + | + + | + + + | + + + + | 
---- = foate slab / timpuriu / mic, ++++ = foate bun / tardiv / mare
					
					
					
					
				apariţia spicului
 
					precocitatea
 
					Toleranţă la iernat
 
					
					mare
				
			Toleranţă la secetă
 
					
					mare
				
			
			
			
				structura producţiei 
			
			
		
spice / m² (Densitatea plantelor)
 
					Număr de boabe pe spic
 
					productie
 
					
					potential bun de productie in zonele din S-E Romaniei
				
			MMB
 
					
			
			
				Calitate de panificaţie 
			
			
		
greutatea hectolitrică
 
					calitate de panificaţie
 
					cifra de cadere
 
					Valoarea de sedimentare
 
					Gluten Index
 
					Randament făina
 
					Perioada de semănat
 
					
					Începând cu cea de-a doua decadă a lunii septembrie până la începutul lunii noiembrie
				
			Cantitatea de sămanţă
 
					
					360-380 b.g. /mp
				
			Talia plantelor
 
					
					mică - medie
				
			Rezistenţă la cădere
 
					
			
			
				Rezistenţă la boli 
			
			
		
făinare
 
					Fuzarioza spicului
 
					Rugina brună a grâului
 
					Uscarea frunzelor
 
					Septorioza frunzelor
 
					Rugina galbenă a grâului
 
					Fungicide pentru cultivarea intensivă
 
					
					la avertizare
				
			
						Informatiile tehnice din acest document sunt cu caracter general si pot diferi in functie de manifestarea rezistentei, conditiile climatice, de cultivare etc.
					
				
			 
								 
							 Germania
												Germania
											 Internațional
												Internațional
											 Ucraina
												Ucraina
											 Franta
												Franta
											 Ungaria
												Ungaria
											 Bulgaria
												Bulgaria
											 Marea Britanie
												Marea Britanie
											 Rusia
												Rusia
											 Republica Ceha
												Republica Ceha
											 Polonia
												Polonia
											 Slovacia
												Slovacia
											 Benelux
												Benelux
											 Scandinavia
												Scandinavia
											 Lituania
												Lituania
											 Latvija
												Latvija
											 Estonia
												Estonia
											 
			 
								 
							 
							 
							 
							
 
								 
								 
														