SAATEN-UNION Romania Srl. şi BASF încheie un contract de licenţă pentru floarea-soarelui Clearfield® Plus

Bucureşti, România şi Limburgerhof, Germania – SAATEN-UNION Romania Srl. şi BASF au anunţat astăzi semnarea unui contract global, neexclusiv, prin care BASF va acorda companiei SAATEN-UNION licenţa pentru tehnologia sa Clearfield® Plus bazată pe hibrizi de floarea soarelui toleranţi la erbicide pentru anumite ţări din Europa. Contractul permite SAATEN-UNION să devină una dintre primele companii de seminţe care să comercializeze hibrizi de seminţe toleranţi la noua linie de erbicide Clearfield Plus de la BASF.

Sistemul de producţie Clearfield Plus pentru floarea-soarelui, dezvoltat folosind tehnici tradiţionale de cultivare a plantelor, oferă un control mai bun asupra buruienilor pe toată durata sezonului şi o toleranţă crescută a culturii la condiţii de stres legate de mediu, precum şi un potenţial de creştere al conţinutului de ulei şi al producţiei de boabe.

Dr. Joachim Moeser, Product Manager la nivel internaţional ȋn compania SAATEN-UNION GmbH, a afirmat: „Componenta Clearfield Plus va fi foarte importantă pentru afacerea noastră cu seminţe de floarea-soarelui din Europa şi ne va consolida poziţia competitivă pentru a oferi servicii mai bune cultivatorilor de floarea-soarelui din zonele vizate prin utilizarea optimă a acestei tehnologii. Suntem încântaţi să colaborăm cu BASF.”

„Erbicidele de cea mai înaltă calitate Clearfield Plus de la BASF, împreună cu hibrizii Clearfield Plus de la SAATEN-UNION vor acorda cultivatorilor din regiunile producătoare de floarea-soarelui ale Europei mai multe opţiuni de a obţine producţii mai mari”, a afirmat Eckart Stein, Vicepreşedinte, BASF Crop Protection, Market Management Europa, Africa, Orientul Mijlociu şi Asia Centrală.
Noua linie de hibrizi Clearfield Plus SAATEN-UNION şi erbicidele Clearfield Plus de la BASF vor fi disponibile în România şi Bulgaria în 2014 iar din 2015 și în celelalte ţări mari producătoare de floarea-soarelui, care includ Rusia, Ucraina şi Ungaria.

Termenii financiari ai contractelor nu au fost făcuţi publici. 

Comunicat de presă comun, 21 noiembrie  2013