Rezistență, randament, profit. Merită să cultivi rapiță, RAPOOL

Rezistență, randament, profit. Merită să cultivi rapiță, RAPOOL

Succesul geneticii RAPOOL poate fi atribuit concentrării pe inovație și calitate, încă din anul 1974, având cea mai mare rețea de testare și ameliorare din Europa. Compania investește an de an în cercetare și dezvoltare, asigurându-se că hibrizii de rapiță sunt echipați pentru a face față provocărilor condițiilor climatice și presiunea creată de boli și dăunători.

Succesul geneticii RAPOOL poate fi atribuit concentrării pe inovație și calitate, încă din anul 1974, având cea mai mare rețea de testare și ameliorare din Europa. Compania investește an de an în cercetare și dezvoltare, asigurându-se că hibrizii de rapiță sunt echipați pentru a face față provocărilor condițiilor climatice și presiunea creată de boli și dăunători.

Sezonul de cultură 2023/2024 a fost caracterizat de condiții meteorologice relativ favorabile, precipitațiile din prima perioadă de vegetație și temperaturile blânde din primăvară au oferit un mediu favorabil pentru cultura de rapiță. Cu toate acestea, unele regiuni s-au confruntat cu provocări din cauza secetelor localizate și a precipitațiilor neuniforme, ceea ce a afectat suprafețele cultivate în acele zone.

Compania RAPOOL, prin portofoliul variat si adaptat răspunde nevoilor specifice ale agriculturii și joacă un rol esential, stabilind noi standarde de randament, rezistență și profitabilitate pentru cultura de rapiță. Prin dedicarea față de excelență, compania Rapool, aduce în fermele din România, hibrizi de rapiță comercializati exclusiv de către compania Saaten Union România.

Caracteristicile remarcabile ale portofoliului de rapiță sunt diferitele rezistențe și toleranțe la principalii agenți patogeni cum ar fi: Virusul galben al ridichii TuYV, Phoma lingam, Verticillium logisporum, Sclerotinia sclerotiorum, rezistența la scuturare, eficiența azotului și dezvoltarea rapidă în toamnă care permite semănatul tardiv și în afara epocii optime de semănat.

Iată mai jos, noutatea acestui sezon și câtiva dintre hibrizii care au câștigat popularitate în rândul fermierilor profesioniști:

Janosh este noul hibrid de rapiță cu potential ridicat de producțe și stabil chiar și în condiții severe de stres. Plecarea viguroasă în vegetație permite și semănatul tardiv, hibridul fiind capabil să se adapteze și să acumuleze suficientă biomasă pentru a asigura o perioadă de iernare reușită.

  • Prezintă un pachet larg de rezistențe împotriva Virusul galben al ridichii TuYV, Phoma RLM7 și toleranță la Sclerotinia și Verticilium.
  • Repornirea in vegetatie, moderat târzie din primăvară ajută la evitarea daunelor severe de îngheț târziu.
  • In testele interne a dovedit o eficiența ridicată de absorbție a azotului din sol.

Manhattan are o creștere echilibrată în toamnă și pleacă rapid în vegetație după perioada de iernare. Datorită creșterii uniforme, semănatul timpuriu este posibil fără riscul alungirii tulpinii. Sistemul radicular avansat îi permite absorbția azotul din straturile mai profunde ale solului, asigurând astfel o eficiență mai mare de asimilare a azotului și este capabil să reziste mai bine la stresul cauzat de secetă

Hibrid îmbunătățit, cu toleranțe și rezistențe la cei mai importanți agenți patogeni din cultura de rapiță (Virusul galben al ridichii, Phoma RLM7, Sclerotinia, Verticilium)

  • Toleranță dovedită la secetă și scuturarea silicvelor
  • Adaptabilitate ridicată în diferite condiții climatice

Hibridul este recomandat in tehnologii normale dar si intensive cu o norma de semănat recomandată de 40-50 b.g./mp

Triathlon face parte din portofoliul noastru de hibrizi „toleranți la stresul climatic”, dezvoltat pentru provocările climatice viitoare. Pachetul de rezistențe și toleranțe ale acestui hibrid sunt promițătoare și combină beneficiile mai multor caracteristici, cum ar fi rezistența împotriva virusului TuYV și RLM7 Phoma,

  • Rezistență la scuturarea silicvelor pentru un recoltat flexibil
  • Potențial de producție ridicat, chiar și în condiții dificile.

Dynamic este un hibrid consacrat și stabil din punct de vedere al randamentului. Prezintă o dezvoltare viguroasă in toamnă si o bună toleranță la iernare, alături de pachetul fitosanitar complet: rezistență la virusul TuYV, Phoma și Verticillium.

  • Maturitate semitardivă cu toleranta ridicată la secetă si continut ridicat de ulei;
  • Rezistenta la scuturare manifestand flexibilitate la recoltat.

Beatrix CL este primul hibrid Clearfied din portofoliul Rapool cu rezistenta la TuYV și deține un pachet agronomic de exceptie: TuYV, Phoma, rezistență la scuturare plus toleranță la imazamox;

Se poate semana incepand cu mijlocul epocii optime pana la finalul acesteia, fiind pretabil si pentru semanatul tardiv. Este adaptat a se cultiva pe toate tipurile de sol;
Se recomanda aplicarea unui regulator de crestere in toamna, aplicare acestuia in primavara fiind scazuta, datorita rezistentei genetice la cadere;

Hibrizii de rapiță Rapool comercializati de către Saaten Union România, sunt special testați și ameliorați pentru a se adapta cerințelor fermierilor profesioniști și a face față cu succes chiar și în condiții dificile de cultură.

Alina Andrei

Marketing manager & Product manager OSR


Descarca