Saaten Union - o companie de referință în agricultura Românească

În acest moment, putem spune că suntem compania cu cel mai larg portofoliu de specii la care avem producere de sămânță, prelucrare și comercializare. În cadrul portofoliului nostru, la culturile de primăvara, discutăm de sămânță de porumb, floarea-soarelui, mazăre, orzoica, soia, rapiță de primăvara, ovăz și lucernă. Practic avem sămânță din toate speciile necesare înființării culturilor agricole de primăvara, din orice fermă din România. Pe langă faptul că avem acest portofoliu larg de specii, inclusiv în cadrul culturilor respective avem sămânță din diferite categorii biologice, din categoria biologică prebaza, baza și certificată. 

Dacă discutăm de semințe, dacă discutăm de un portofoliul larg de culturi și dacă discutăm de un număr impresionant de varietăți atunci sigur ne referim la Compania Saaten Union România. Saaten Union este una dintre companiile de referință din domeniul agriculturii din Romania și una dintre companiile cu o vastă activitate în sud-estul Europei. Discutăm de o companie multinațională cu capital german care aduce un plus de valoare în agricultura europeană. Că repere importante, compania Saaten Union Romania, filială a companie Saaten Union GmbH, desfășoară activități în următoarele direcții;

- Testare și analiză soiuri și hibrizi noi

- Multiplicare de sămânță

- Prelucrare sămânță

- Comercializare

- Ameliorare.

“ În acest moment, putem spune că suntem compania cu cel mai larg portofoliu de specii la care

avem producere de sămânță, prelucrare și comercializare. În cadrul portofoliului nostru, la culturile de primăvara, discutăm de sămânță de porumb, floarea-soarelui, mazăre, orzoica, soia, rapiță de primăvara, ovăz și lucernă. Practic avem sămânță din toate speciile necesare înființării culturilor agricole de primăvara, din orice fermă din România. Pe langă faptul că avem acest portofoliu larg de specii, inclusiv în cadrul culturilor respective avem sămânță din diferite categorii biologice, din categoria biologică prebaza, baza și certificată. De curând, pe lângă vânzarea normală de sămânță din categoria biologica C1, am deschis și canalul de vânzare a semințelor din categoria biologica baza și prebaza ( saminta cu redevență) dar numai în anumite condiții și numai către clienții fideli ai companiei noastre” ne-a declarat Mihai Miritescu Directorul General al companiei. În cadrul fiecărei culturi avem hibrizi și soiuri din diferite clase de maturitate. Dacă ne referim la porumb avem hibrizi din grupa FAO 200 pană la grupa FAO 500. De asemenea avem hibrizi cu bobul normal, cu bobul sticlos cu un conținut mare de proteină, avem hibrizi cu bobul alb pentru industria de paste făinoase etc. La floarea soarelui avem hibrizi din cele 3 tehnologii de cultura dezvoltate în Romania, hibrizi proveniți din ameliorarea companiei noastre și care și-au găsit o piață foarte bună nu numai în țară cât și în extern cum ar fi în Moldova, Ukraina, Ungaria, Bulgaria, Slovacia și altele.

La portofoliul de toamnă, Compania Saaten Union are în producere prelucrare și comercializare sămânță la următoarele specii: grau, orz, orzoica, triticale, secară, mazăre de toamnă și rapița. Acolo unde punctual au fost cerințe pentru alte specii, compania s-a implicat și a adus de la firma mama și alte semințe cum ar fi: lucernă,muștar, amestecuri verzi chiar și bob sau naut. Deci Saaten Union Romania poate fi prezentă în orice fermă cu o multitudine de soiuri și hibrizi bine adaptați condițiilor din tara noastră, cu o productivitate ridicata și cu o toleranță deosebită la factorii de stres.

Un nou reper al companiei este acela că pe lângă brandul Saaten Union- un brand consacrat în piață Europeana, Saaten Union România SRL a lansat în Ukraina un nou logo , un nou brand cu denumirea Viterra Seed din care vor face parte toate culturile din portofoliul Saaten Union comercializate acolo. În acest moment brandul Viterra Seed este regăsit și în Romania dar numai pentru amestecurile de semințe destinate covorului vegetal. Numai la acest produs avem peste 8 tipuri de amestecuri din diferite plante și cu diferite proporții astfel încât putem asigura orice tip de amestec pentru orice cultură postmergatoare dar și pentru orice tip de sol.

Directorul companiei a arătat că toate aceste specii și soiuri din portofoliu generează foarte multe eforturi din partea întregii echipe, creează cunoștinte tehnice avansate pentru întreagă echipa dar și satisfacțiile sunt pe măsura muncii noastre. Fermierii apreciază acest portofoliu vast de produse, apreciază faptul că pot găși tot ce ține de partea de sămânță, apreciază calitatea lor dar și faptul că noi răspundem prompt la toate solicitările lor. Saaten Union România este și va fi alături de partenerii săi iar deviza: Ameliorăm Pentru Viitor arată clar direcția companiei noastre.