Sorten-icon Cauta varietati

Arata varietatile
Contacte
Cataloage
Catalog primăvară 2020
SAATEN - brosura cereale 2019
toate cataloagele

SAATEN-UNION: Ameliorarea este baza!

Traim intr-o perioada a diminuarii resurselor, a schimbarilor climatice, a necesitatii de a hrani o populatie mondiala in continua crestere si a cultivarii pe suprafete tot mai mari a resurselor regenerabile. In aceste conditii, activitatea de crestere a plantelor a devenit una de maxima prioritate.

SAATEN-UNION GmbH a fost fondata in 1965 prin asocierea a sapte intreprinderi mijlocii din domeniul producerii plantelor, cu mai mult de 100 de ani de experienta in spate. Compania noastra pune la dispozitia tuturor zonelor agricole din Europa seminte de soiuri sanatoase si eficiente energetic. Secretul succesului nostru se bazeaza pe experienta noastra practica, pozitia de lider in tehnologie si pe gama genetica, de neegalat, ce cuprinde mai mult de 40 de soiuri de cereale.

Schimbul de know-how inseamna mai mult know-how
SAATEN-UNION detine atat culturi generice, cat si o larga varietate de soiuri special adaptate la anumite regiuni. Compania noastra preia know-how din cele mai diverse domenii si le combina eficient. De asemenea, sunt folosite ultimele descoperiri din genetica moderna pentru a realiza o rotatie a culturilor extinsa si durabila. Partenerii SAATEN-UNION sunt bine cunoscuti pentru inovatiile lor in reproducerea plantelor, cum ar fi dezvoltarea unor soiuri hibride robuste sau dezvoltarea unor soiuri rezistente climatic pentru latitudinile europene.

Strategia SAATEN-UNION este de a se concentra la fiecare statie de reproductie pe cateva soiuri intens tratate. Rapita, mazarea, precum si soiuri standard sau hibride de secara sunt crescute si tratate impreuna, in cooperare cu parteneri speciali si in propriile noastre companii asociate.

Biotehnologia pentru femieri, consumatori si mediu
Cresterea/Ameliorarea plantelor si tehnologia asociata acestei activitati, cum ar fi haploid dublu sau selectia marker, sunt printre cele mai importante tehnologii cheie ale zilelor nostre. Ceea ce este important este beneficiul adus fermierului si consumatorului, pe premisele unei productii sustenabile. Scopul nostru este sa obtinem, cu ajutorul noilor tehnologii, randamente si mai mari pentru culturi, soiuri mai sanatoare si de o calitate mai buna. SAATEN-UNION dispune in prezent de unul dintre cele mai mari si mai avansate laboratoare biotehnnice pentru ameliorarea culturilor din Germania, fiind bine echipata pentru viitor.

De la profesionisti pentru profesionisti
Partenerii SAATEN-UNION sunt la randul lor implicati activ in agricultura. Rezultatul experientei lor practice, de zi cu zi, il reprezinta dezvoltarea soiurilor ce indeplinesc cele mai inalte asteptari pentru agricultura. O retea de testare, unica la nivel european, este disponibila crestatorilor SAATEN-UNION pentru a-i sprijini sa ofere un soi potrivit pentru orice conditi de crestere a plantelor.

Prezenta in toata Europa
La SAATEN-UNION politica variata, orientarea catre client si comunicarea cu acesta sunt toate cuprinse in cadrul unei singure companii. Un manager de produs inovator optimizeaza dezvoltarea soiurilor si serveste ca o legatura intre ameliorare si marketing. In Germania, avem 14 experti agricoli, ce lucreaza ca si consultanti pentru noi, si 30 de fermieri ce servesc drept consilieri speciali pentru colegii fermieri din localitatea lor.
In Europa SAATEN-UNION are opt filiale- cate una in Marea Britanie, Franta, Republica Ceha, Polonia, Romania, Ungaria, Rusia- iar din 2009 in Ucraina, activa ca un brand umbrela. In alte tari avem incheiate acorduri de vanzari in colaborare cu diverse companii. Avem, de asemenea, o colaborare de vanzari cu RAPOOL Ring GmbH si filialele sale. Exista un acord de vanzari pentru soiurile oferite de HYBRO Saatzucht GmbH & Co. KG. Toate acestea au avut o contributie importanta in consolidarea pozitiei SAATEN-UNION pe piata semintelor.
Grupul SAATEN-UNION cuprinde 780 de angajati in Europa, dintre care 70 lucreaza in sediul nostru din Isernhagen, Germany. Datorita structurii descentralizate, compania este capabila sa dezvolte piete locale, folosind know-howul fiecarui partener. Dezvoltarea dinamica a vanzarilor pe toate pietele europene ne demonstreaza ca acesta este conceptul corect.

Logo-ul nostru, “Ameliorarea este baza!”, este strategia noastra, deoarece semintele reprezinta elementele de baza pentru furnizarea catre consumatori a unei varietati de alimente sanatoase si resurse regenerabile. Vrem sa ne aducem contributia in modelarea viitorului intr-un mod responsabil si durabil. Lucram astazi la soiurile de maine.